orthomoleculair consult

Behandeling op celniveau

Finetunen van je lichaam

Lichamelijke klachten ontstaan meestal niet zomaar en zijn lang niet altijd een kwestie van slechte genen. Vaak zijn de klachten onder controle te krijgen of kunnen ze zelfs compleet verdwijnen.
Als je maar weet waar de kink in de kabel zit!
Tijdens dit consult kijk ik o.a. naar leefstijl, omgevingsfactoren, stress-factoren, voedingspatroon, ademhalingspatroon, biochemie en genetische aansturing. Vervolgens kijk ik naar de processen en verbanden in de werkingsmechanismen van het lichaam. In het consult beginnen we met de hulpvraag/hulpvragen en gaan we aan de hand van een uitgebreide screeninglijst en intakegesprek de vervolgroute samen bepalen. Soms kan dat inhouden dat we de leefstijl, voeding en omgevingsfactoren onder de loep gaan nemen en hier adviezen over volgen. Vaak wil ik een diepere kijk op de biochemie hebben en is het van belang om aanvullende onderzoeken te laten doen.
Dat kan zijn een bloedonderzoek, organische zuren test in urine, haarmineralen-analyse, ontlastingsonderzoek, Neuro4profiel of ander aanvullend onderzoek.
Aan de hand van de geconstateerde tekorten en verstoringen gaan we een therapieplan opstellen en ervoor zorgen dat jouw systeem weer gaat functioneren, het zelf herstellend vermogen verbeterd en er weer voldoende energie geproduceerd kan worden.

Met welke klachten kun je terecht voor een orthomoleculair epigenetisch consult? 


- Chronisch onbegrepen klachten

- Vermoeidheid

- Darmproblemen

- Hoofdpijn/migraine

- Hormoonproblemen

- Stress en burn-out

- Spierklachten

- Overgangsklachten

- Verteringsklachten

- Neurologische klachten, zoals: ADHD, ADD, OCD, Autisme, gedragsstoornissen, depressiviteit, hyperactiviteit, overprikkeling, angst en paniekklachten.

- Slaapproblemen

- Allergie├źn

- Huidproblemen

- Ontstekingsklachten

- Preventief


De intake duurt meestal ca. 1-1,5 uur. De vervolgconsulten 30-60 minuten.


Wat kan ik voor jou betekenen?


Colinda van der Kraan

Colinda in gesprek met een cli├źnt

Contact